Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan ucandaire.org'da: "hellboy II: prologue"

Forum : genel

profiline bakın

bu amerikalılar, 13’ün uğursuzluğuna bu kadar inanmışlarken, neden dizileri 13 bölüm çekiyorlar ya? dvd’ye yazılmıyor işte emret, yap 12 bölüm ya da 24 bölüm..

gerçi neden 24 bölüm olduğu da sorun ya, bazen 24 bazen 22 oluyor..

tam emin olarak bildiğim bir konu değil cemshidcim ama sanırım bu 13 olayı, mid-season dizilerden çıkma.

yani ocak’ta veya şubat’ta başlatıyorlar kimi dizileri. Haziran’da da bitiyor ve ancak 13 bölüm sığıyor o aralığa.

Aynı şey yaz dizileri için de geçerli, örneğin 4400. bu dizi de sadece yazın yayınlandığı için, 13 bölüm yetişiyor ancak. Sanırsam bundan o uğursuz rakama denk gelmesi.

Tabi dvd ye sığmama sorunundan ben de nefret ediyorum. 1 bölümlük dvd ler oluyor sonra.

22dakika|blog|azizk| peki ya sosyomat profilim?

benim bildiğim bu amerikan dizi prosedürü gibi bir şey; atıyorum yeni bir dizi projesi var ve yapımcı kanal projeye yeşil ışık yakmış, önce 13 bölüm yazdırıp çektiriyorlar buradan da reytinglere bakıyorlar. eğer 13 bölüm sonunda reyting iyi gidiyorsa veya en azından üç dört bölüm sonunda reytingler süperse hepten 24 bölüm olarak anlaşıyorlar. 22 bölüm seyrek oluyor, eğer dizi kasım’da filan başlarsa, onun dışında yine prosedür 23-24 bölüm bir sezona.

wikipedia’dan öğreniyoruz ki : eylül nisan arası 22 bölüm genellikle amerika için. ilk 13 bölüm hakkaten önceden ısmarlama deneme denilebilir. hatta son 9’a ‘back nine’, artık geriden gelen 9 mu ne bileyim, öyle diyormuşuz. genelde tabi bunlar.

bölüm sayısı da 6-26 arası değişiyor. işte mini diziler var. sezona başlamadan çerez gibi 13’er bölümlük yaz dizileri var.

sadece 1 dizi bölümü icin dvd yazmaya sinir oluyorsaniz, 1 bölüm icin cd yazin efendim. :)

evet, hatta mini cd bile olabilir ama sanırım azizk böyle artık bölümlerden oluşan bir dvd’den bahsetmiş, 1 bölüm 24, 1 bölüm lost, 1 bölüm nine gibi gibi..

septic fresh . "müstehcen renk?.." | {3ayak|b|h|z|ud}

ha yok schizophrenia13’cüm onu demek istemedim. divx leri dvd’ye kaydederken, 350 mb lık (40 dakika ve üstü diziler), 12 bölüm sığıyor bir dvd ye. 1 bölüm kalıyor kenarda, sırf onun için dvd yazmak gerekiyor. yoksa orjinal dvd lerini bu 13 bölümlük dizilerin, “4-4-5” şeklinde 3 dvd ye veya “3-3-3-4” gibi 4 dvd ye koyuyorlar genelde.

22dakika|blog|azizk| peki ya sosyomat profilim?

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Son mesajlar tüm mesajları göster

(7 cevap)
(0 cevap)
(1 cevap)