Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan yenimecra.org'da: "BMW X6 Kanyonda Sahibini Bekliyor"

Etiketler: , ,
22dakika vadisi
22dakika vadisi

kurtlar vadisi terör dizisi yayından kaldırıldı. veda videosunu çoğu kişi izlemiştir. izlemeyenlerin izlemesi için

sizce yayından kaldırılması iyi mi oldu?
yoksa Türkiye'de yaşanan veya yaşanmış gerçekleri izlemek pahasına da olsa 7 yaşındaki çocuğun ''ben büyüüyünce polat olacağım'' demesi daha mı güzel duruyor?


Spacer
  • mynick
  • 10 yorum var
  • 16 Şubat 2007 11:04

Yorumlar

dizinin başlamadan şikayet alması, artık insanların beyinlerinin de ne derece rtükcü çalıştığını gösterdi zaten. bir dizinin konusu ne olursa olsun sansüre zaten karşıyım. öpüşmek,eşcinsellik, sıradan cinsellik, küfür ve yeni eklendi terör... hepsini sansürlüyorlar . acayip bir televizyonculuk anlayışı var rtük'ün.

noluyor o zaman. düdük gibi, tüm bu kurallara uyan, sürekli hastanede, kaçılırılarak geçen diziler çıkıyor ortaya.
kaldı ki kurtlar vadisi terör'ün ilk bölümünün neyini ayrımcı bulmuşlar anlamadım. belirli çevreler kötü gösterilmiş? bence her iki tarafı eşitleyecem derken dramanın dozu kaçmış fazla da bir şey yoktu bilmediğimiz.
sonuçta saçma sapan bir dizi olacaktı işte gene. devletin başaramadığını, evde oturmaktan canı sıkılan polat başaracaktı. belki de gerçek barışı getirecekti :) nedir bunda seyredilemeyecek. bence selena daha korkunç bir dizi, kesinlikle selenayı izleyen kitlenin aklının yerinde kalmayacağını düşünüyorum.

logo için harcadığın effora teşşekkürler :D tematik logo mu yapsak ne her dizi için farklı farklı.

22dakika|blog|azizk| peki ya sosyomat profilim?

mynick sen bu vadiye fena takıldın; hem bildirgeçte hem de burda baya üstüne gidiyosun. kaldırıldıysa kaldırıldı niye bu kadar önemli anlamadım??

no comment..

iyi olmuş, kaldırıldığı...

http://ggeciminyeri.googlepages.com/home

@halle anlayanlar için üstüne gidiyorum
ki herkesin bangırdadığı ve başbakan dahil TR'deki bir çok devlet adamını dahi ilgilendiren bu konuyu yazmak üstüne gitmek ise...

@azizk

\

bence simdi dizi daha da "ilah" olacak kimilerinin gozunde...

pilli blogger

evet blogger katılıyorum sana..ilk dizi kaldırılmadı bunu kaldırdılar..bu da ayrı bir tartışma konusu..
tabi ki sansüre karşıyım diğer kanallarda yayınlanan diğer mantıksız saçma dizilere zaten karşıyım ama bi yerden başlamak lazım..artık gelişmemiz gerekiyor..protesto ederek hep beraber cnbcede takılmaya daha mı çok devam etsek acaba?belki o zaman daha normal diziler yapmayı akıl edebilirler,örnek alırlar falan..

anlatacak çok şeyim olsa da emin değilim anlaşılmak istediğimden..

sansür, her mecrada, her zaman, ne nedenle yapılırsa yapılsın yanlıştır.
ilk kurtlar vadisi, bir çok eksiği, kötü oyunculukları ve gereksiz derecede aşırı şiddet içermesine rağmen dış özellikle dış politika hakkında gayet güzel saptama ve göndermeler yapıyordu. yeni kurtlar vadisi ise daha ne olduğunu anlamadan kaldırdılar, sanki daha iyi olacak gibiydi.(necati şaşmaz'ın oyunculuğuna rağmen!)
bir de günah keçisi şeçme sevdamız var tabi. sıla'da töre ile evlenen kızın adama aşık olması töre'yi sevimli kılmıyor mu?. ya da binbir gece de çaresiz! annenin hem oğlundan bahsetmeyerek yalan söylemesi hem de bir gecelik ilişkiye para için girmesi (ve patronunun fırsatçılığı) çocukların ahlaki gelişimini daha mı iyi etkiliyor?..

@ubs, cnbc-e de izlediğimiz her dizi sansürlü şu an yoksa yayın yapabiliyor olamazdı, rtük kanunlarına göre. yani orada takılmak da aslında çözüm değil, her diziyi eksik izliyorsunuz..
bence imkanı olan herkes sevdiği dizileri indirerek izlesin. hele rome, six feet under ve nip/tuck'ı hiç bir şekilde cnbc-e'den izlemeyin. her sahnede kırptıkları için gerçek hallerinden bayağı farklılaşıyorlar.

bir tv tartışma programında izlemiştim, uzman bi psikolog ya da pedagogdu galiba, şöyle bişey demişti: "ailesinde Polat gibi, Memati gibi şiddeti uygulayan büyüklerinin olduğu çocuklar, kendi hayatlarında Polat gibi davranmaya meğillidir". Ben de, bir öğretmen olarak bu tesbiti çok doğru buluyorum.
Sansür yerine aile içi şiddeti engellemek daha doğru olacaktır.
Zaten, bir kaç yıl içinde, teknoloji iyice ilerleyecek, istediğin kadar TV'yi sansürle, Internet'i kim kontrol edecek?. Önemli olan seçiciliği öğretmek.

So say we all!

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu Yazıyı Tutanlar

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

22dakika.org podcast

Bu Site

Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar

son yorumlar

pektutulanlar

RSS & Pilli Kutu



Bizi Ekleyin!