Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan 10marifet.org'da: "Patik"
\
christine, yeni boşanmış bir anne olarak yeni yaşamına uyum sağlamaya çalışmaktadır. ancak bu iş eski kocası hala hayatındayken ve işe yaramaz kardeşiyle yaşarken pek de kolay değildir. eski kocası christine isimli çıtır bir hanımla beraber olmaya başlayınca işte old christine için sitcom başlar. geleneksel ve şu aralar popüler olan bir hikaye çizgisine sahip olmasına rağmen (belki de tam bu sebeple) julia-louis dreyfus bu dizi sayesinde seinfeld lanetini kırdı. bilindiği üzere seinfeld oyuncularının yaptıkları dizi ve programlar pek tutmamıştı (watching ellie, listen up!, the micheal richards show gibi).

dreyfus'a eşlik eden oyunculara bakacak olursak ilk olarak christine'in eski kocası richard rolünde clark gregg 'i görüyoruz. kendisi en son the west wing'de fbi ajanı casper olarak boy göstermiş, bunun dışında sex and the city, csi gibi televizyon dizilerinin yanı sıra magnolia, usual suspects, artificial intelligence gibi sinema filmlerinden de tanıdık gelebilir. chrstine'in kardeşi matthew Hamish Linklater, "new christine" ise will&grace'te Joanne olarak izlediğimiz Emily Rutherfurd tarafından canlandırılıyor.

diziyle ilgili birçok yorum yapılıyor ve elbette hepsi seinfeld ile karşılaştırma yapmadan geçemiyor. bunlar arasından belki de durumu en basit şekliyle tesbit eden los angeles times'ın yorumuna göre bu dizide absürdlükler olmasına rağmen olaylar çoğunlukla yaşanabilen insan ilişkileri içinde kalıyor ve seinfeld'den farklı olarak izleyicinin karakterlerle empati kurmasına olanak sağlıyor.

Spacer
Spacer
  • jane doe
  • 3 yorum var
  • 05 Eylül 2006 16:37

Yorumlar

ben bu diziyi sevdim, seinfeld ile karşılaştırılması ise saçma. zaten konular yakınlaşamıyor. ama julia'nın malum lanetli denilen seinfeld sonrası performanslarını da ile karşılaştırınca bu içlerinden en başarılı olanı o gerçek.
elaine'e benziyor mu karekter... eh evet.. old christine her seferinde inanılmaz utanç verici durumlara düşmeyi becerebiliyor, bu yönüyle zaten benziyor.
tüm bunların dışında dizi fena değil, christine'in oğlu çok tatlı. eski kocasının tutukluğu ilk başlarda rahatsız edici olabiliyor. bir de dizi gittikçe komikleşti. ikinci sezon başladıktan sonra kalıp kalmayacağı çok belli olur diye düşünüyorum, konuyu şu an olduğu yerden 2 sezon daha öteye götürebilmeleri için çekici fikirlere ihtiyaçları var yoksa sıkıcı olacak.

bu sene emmy aldı sayın dreyfus christine deki performansı ile. ama açıkçası öyle "o kadar da inanılmaz bir oyunculuk" var mı bilemiyorum.
izlemesi keyifli, ama işte yine sürekli başında kötü şey gelen kadın rolüne dreyfus.

tanıtımdan ve yorumlardan 2 sene sonra bir güncelleme yapayım istedim. o zaman henüz taze sayılabilecek dizi şu an 4. sezonunu sürdürüyor. çok daha oturmuş durumda. julia louis dreyfus'u rolünde çok başarılı buluyorum zira yaptığı densizlikler ile kafasını koparma hissini başarıyla uyandırıyor zaman zaman bende. elaine ile christine arasında karakter anlamında ben çok fark gördüm. dreyfus iki tiplemeyi gayet farklı canlandırmış bana kalırsa. diğer karakterler ve genel olarak diyaloglar da gayet başarılı. christine'in kardeşi matthew ve en yakın arkadaşı barb özellikle diziye renk katıyor diye düşünüyorum. insanı gülmekten yerlerde süründüren bir sitcom değil ama konu ve yapı olarak oturmuş, başarılı bir dizi old christine.

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu Yazıyı Tutanlar

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

Bizi Ekleyin!

22dakika.org Podcast

Bu Site

Bu site pillinetwork'ün bir parçasıdır. detaylar

son yorumlar

reklam

pektutulanlar

network siteleri

RSS & Pilli Kutu